Od roku 2000 sa venujeme vývoju novej generácie potravinárskych produktov na báze sóje. Úspešne sme uviedli na slovenský trh kolekciu inovatívnych produktov a pripravujeme ďalšie. Našou prednosťou sú výborne prepracované technologické postupy, ktoré umožňujú ponúknuť zákazníkom kvalitné produkty s vynikajúcimi dietetickými i chuťovými vlastnosťami. V súčasnosti máme 36 vlastných výrobkov a pôsobíme na slovenskom, českom, maďarskom ale aj rakúskom trhu.

Daniel Harušťák – Sojaprodukt s.r.o.
Drietoma 83, 913 03
Trenčiansky kraj
+421 918 611 244

Prečo sója

Táto neobyčajná strukovina je jednou z najstarších kultúrnych rastlín. V Ázii, najmä v Číne, patrila oddávna k hlavným zložkám výživy. Niet sa čomu čudovať, veď je bohatým zdrojom kvalitných bielkovín a tukov – nenasýtených mastných kyselín. Neobsahuje cholesterol a upravuje jeho hladinu v krvi. Je vynikajúcim zdrojom vlákniny a lecitínu. Upravuje trávenie, zlepšuje činnosť pečene a zabraňuje vzniku rakoviny hrubého čreva. Obsahuje veľa vitamínov skupiny B, draslíka, vápnika, horčíka, železa, fosforu, medi a zinku. Moderná dietológia znovu objavuje hodnotu sóje i prastarých čínskych spôsobov jej úpravy. Sójové mlieko, syr tofu, okara, tempeh sú čoraz populárnejšie. Stávajú sa synonymom nových výživových trendov tretieho tisícročia. Umožňujú plnohodnotne nahrádzať mäso i ďalšie potraviny živočíšneho pôvodu a úspešne čeliť čoraz hrozivejšej lavíne civilizačných chorôb. Zo všetkých rastlín obsahujúcich bielkoviny, má sója najväčšiu výživnú hodnotu a jej bielkoviny vynikajúco dopĺňajú nedostatky obilnín.