Agrokomplex 2024
49. ročník medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex
9:00 - 18:00
18.8. 9:00 - 17:00
Navigácia Parkovanie BUS - len B4
Mapa Parkovanie návštevníci: P2, P9, P11, P12, P13, P10-platba len kartou
Mapa Parkovanie vystavovatelia: P1, P3, P4, P8,
Kontakt akreditácia Vstup pre akreditované médiá: Brána B2
Výstava je pre verejnosť otvorená každý deň, aj ten prvý :)
Návštevnícky poriadok Vstup so psom je povolený, musí byť však po celý čas návštevy na vôdzke.
Cenník
Záverečná správa Agrokomplex 2024Zľavnené vstupné: Žiaci základných škôl, denní študenti stredných a vysokých škôl s platným dokladom o štúdiu do veku 26 rokov, Občania nad 62 rokov, ktorí sa preukážu občianskym preukazom. Občania s preukazom ŤZP (preukaz biely), Sprievodca držiteľa ŤZP/S. Voľný vstup: Občania s preukazom ŤZP (preukaz s červeným prúžkom). Deti do 6 rokov v sprievode rodiča. Výstavisko poskytuje zľavy na vstupnom, ale neposkytuje úľavu na parkovnom.
Vstupenka platí pre všetky súbežné výstavy
Zľavnené vstupné: Žiaci základných škôl, denní študenti stredných a vysokých škôl s platným dokladom o štúdiu do veku 26 rokov, Občania nad 62 rokov, ktorí sa preukážu občianskym preukazom. Občania s preukazom ŤZP (preukaz biely), Sprievodca držiteľa ŤZP/S. Voľný vstup: Občania s preukazom ŤZP (preukaz s červeným prúžkom). Deti do 6 rokov v sprievode rodiča.
Na stiahnutie:
Záverečná správa Agrokomplex 2024
Sprievodca výstavou Agrokomplex 2024 v PDF (3MB)
ZOZNAM VYSTAVOVATEĽOV (PDF 170kB)
AGROKOMPLEX 2024
Staňte sa aj vy súčasťou histórie a oslávte s nami 50. výročie založenia výstaviska Agrokomplex na 49. ročníku medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex 2024. Od 15. do 18. augusta vás na nitrianskom výstavisku čakajú dynamické ukážky poľnohospodárskej techniky, hospodárske zvieratá, nové expozície, množstvo ochutnávok kvalitných slovenských potravín, folklórne vystúpenia, súťaže a pestrý sprievodný program.
Výstavisko Agrokomplex pripravuje pre návštevníkov bohatý sprievodný program, vrátane retrospektívnej výstavy mapujúcej históriu výstaviska. Súbežne s výstavou Agrokomplex prebieha aj 17. ročník Národnej výstavy hospodárskych zvierat a 13. ročník výstavy Poľovníctvo, Rybárstvo a Včelárstvo.
Národná výstava hospodárskych zvierat
Takmer 1000 jedincov tradičných hospodárskych zvierat predvedú špeciálne chovateľské zväzy, ktoré v rámci Národnej výstavy hospodárskych zvierat ponúknu i odborné poradenstvo. Pastvou pre oči sú vystúpenia Národného žrebčína Topoľčianky, westernové vystúpenia či ťažký ťah jednozáprahov. Gazdovský dvor u výskumníkov ponúkne expozíciu malých hospodárskych zvierat, súťaže a kvízy, ktoré sú veľkým lákadlom predovšetkým pre deti.
V spolupráci s NPPC a Farmárskou revue sa uskutoční aj druhý ročník projektu #dotkni_sa_života …a uži si tradičné chute, ktorý predstaví návštevníkom nielen špičkové zvieratá, ale ponúkne im aj možnosť si priamo na výstave vychutnať teplé kvalitné jedlo uvarené zo špičkových surovín. Šéfkuchár Ľubomír Herko poradí, ako pripraviť kvalitný steak a prezradí aj ako uvariť hovädzí vývar.
Poľnohospodárska technika
Najväčšej pozornosti malých i veľkých farmárov sa vždy tešia najnovšie modely poľnohospodárskej techniky, ktorá bude mať v tomto roku naozaj hojné zastúpenie. Predstaví sa na viac ako 10 000 m2 výstavnej plochy. Nebude sa však jednať len o statické ukážky! V spolupráci so združením AGRION bude od štvrtka do nedele prebiehať komentované predvádzanie poľnohospodárskych strojov priamo na výstavnej ploche.
Tešiť sa môžete na:
15.8. 13:00 Čo dokáže manipulačná technika (jazda zručnosti, triafanie lopty do basketbalového koša a iné atrakcie).
16.8. 13:00 Moderné trendy v technike pre chemickú ochranu (inovácie v znižovaní úletu postrekovej látky, aspekty efektívnosti aplikácie v ovocných sadoch a vinohradoch).
17.8. 14:00 Komunálna technika pre údržbu ciest a krajiny.
18.8. 13:00 Malá záhradná technika (ako si správne vybrať vhodnú techniku do záhrady).
Agrokomplex 2024
Pavilón M1 bude už tradične venovaný producentom potravín, držiteľom ocenenia Značka kvality SK a farmárom. Na svoje si prídu aj chuťové bunky návštevníkov. V kulinárskom kútiku sa budú môcť návštevníci presvedčiť, ako úžasne chutia slovenské potraviny a pochutnať si budú môcť aj na grilovaných špecialitách, či priamo na výstave upečených pekárskych výrobkoch. Svoj priestor dostane aj Slovenský včelársky spolok, ktorý organizuje laickú degustačnú súťaž o Najlepší slovenský med 2024 a tiež Slovenský rád rytierov destilátov, ktorý organizuje súťaž Jablkovica roka 2024.
Pre odbornú verejnosť sú pripravené diskusné okrúhle stoly zamerané na aktuálne témy. V pavilóne M3 nájdete novinky regeneratívneho a precízneho poľnohospodárstva, a záhony Rozuma, vďaka ktorým je možné dopestovať zdravú zeleninu bez rýľovania, okopávania a zbytočného polievania.
Nebude chýbať ani interaktívny pavilón F s pestrou ponukou produktov od slovenských remeselníkov a množstvom folklórnych vystúpení, ktoré spoločne prezentujú krásu našich tradícií. Po minuloročnom úspechu sa opäť predstaví projekt Jedáleň 21. storočia, ktorý návštevníkom názorne ukáže, ako poňať školské stravovanie moderne – zdravo, bezpečne, efektívne, ekonomicky a ekologicky.
Poľovníctvo, rybárstvo a Včelárstvo
Na svoje si prídu aj milovníci poľovníctva, rybárstva a včelárstva, pre ktorých je pripravený samostatný pavilón M4, spolu s odborným sprievodným programom. Nielen rybári sa môžu tešiť na predvádzanie rybolovných techník, ochutnávku rybacích špecialít, súťaže vo varení rybacej polievky a simulátor lovu rýb. Z brehu jazierka budú môcť návštevníci obdivovať prácu multifunkčného stroja TRUXOR, ktorý je určený na melioráciu vodných plôch.
Slovenské poľnohospodárske múzeum
Slovenské poľnohospodárske múzeum má pre návštevníkov pripravené komentované sprevádzanie a ukážky tradičného kosenia ručnou kosou. Novinkou bude tiež úplne nová expozícia v prednej časti výstaviska, ktorá mapuje vývoj dejín poľnohospodárstva na území dnešného Slovenska. Návštevníci sa môžu tešiť na rôzne interaktívne a multimediálne prvky a jedinečné zbierkové predmety, akým je napr. lietadlo „Čmelák“.
Chodecké preteky
V areáli Slovenského poľnohospodárskeho múzea sa v sobotu 17. augusta uskutoční 7. ročník Medzinárodných chodeckých pretekov ACEROLA GRAND PRIX. Pretekať sa bude v kategóriách žiaci/ žiačky – 1km, dorastenci / dorastenky – 3km a muži/ženy – 5km.
PRIHLAŠKA do súťaže jabkovica roka
VÝZVA na účasť v súťaži jablkovica roka_2024
Podmienky pre súťažiacich JABLKOVICA ROKA 2024
Sprievodný program
Diskusné okrúhle stoly 2024
Organizátor: Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku
Miesto konania: Agrokomplex 2024, pavilón M2, spoločná expozícia EK a EIB
Štvrtok 15. 8. 2024
15:00 Nové možnosti financovania poľnohospodárov
Hostia:
Vladimír Šucha – vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku
Zuzana Kaparová – vedúca zastúpenia EIB skupiny na Slovensku
Juraj Mačaj – pestovateľ zeleniny, Agromačaj, a. s.
Moderátor: Martin Jurčo/STVR – Slovenský rozhlas
16:00 Modifikácie strategického plánu
Hostia:
Richard Takáč – minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR
Andrej Gajdoš – predseda Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory
Ladislav Miko – poradca ministra životného prostredia ČR a pôdny ekológ
Lukáš Hríbik – konzultant a špecialista na podávanie priamych platieb, Agro evidencia, s. r. o.
Moderátor: Malvína Gondová/Roľnícke noviny
Piatok 16. 8. 2024
10:00 Výhody a obmedzenia leteckých technológií v poľnohospodárstve
Hostia:
Nofal Kattan – vedúci Oddelenia bezpilotného letectva, Dopravný úrad SR
Peter Halupka – dodávateľ leteckých technológií, 3gon Slovakia, s. r. o.
Jozef Svinger – obchodný zástupca, Chemstar Slovakia, a. s.
Moderátor: Martin Jurčo/STVR – Slovenský rozhlas
12:00 Dvadsať rokov slovenského poľnohospodárstva v Európskej únii. Aké sú budúce výzvy?
Hostia:
Dušan Chrenek – hlavný poradca pre klimatické opatrenia Európskej komisie
Marián Tóth – poľnohospodársky ekonóm, Fakulta ekonomiky a manažmentu, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Bálint Pém – bioroľník a predseda Združenia mladých farmárov na Slovensku – ASYF v rokoch 2007 až 2017
Moderátor: Malvína Gondová/Roľnícke noviny
14:00 Svet ukázal, že patríme k najlepším. Slovenské potraviny dokázali aj v zahraničí svoje svetové parametre
Hostia:
Jana Venhartová – riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska
Jaroslava Kaňuchová Pátková – riaditeľka Zväzu vinohradníkov a vinárov Slovenska
Pavol Kudláč – včelár zo Včeloviny Smolenice
Moderátor: Martin Jurčo/STVR – Slovenský rozhlas
Sobota 17. 8. 2024
10:00 Deň mladých farmárov. Pomoc mladým a zraniteľným
Marián Glovaťák – predseda Združenia mladých farmárov na Slovensku – ASYF
Ján Pokrivčák – vedúci Ústavu hospodárskej politiky a financií, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
Jozef Šumichrast – predseda Zemiakarského a zeleninárskeho zväzu SR
Moderátor: Martin Jurčo/STVR – Slovenský rozhlas
11:00 Poďme spolu na farmu
Igor Štvarták – Včela z východu
Jana Kostúrová – chovateľka huculských koní a dobytka z Očovej
Peter Šimko – chovateľ anglonúbijských kôz
Moderátor: Martin Jurčo/STVR – Slovenský rozhlas
12:00 Vzdelávanie a príprava najmladšej generácie
Klaudia Halászová – rektorka Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre
Dagmar Vašová – riaditeľka Strednej odbornej školy technickej a agropotravinárskej v Rimavskej Sobote
Maroš Gergel – študent SPU v Nitre
Matúš Lisičan – absolvent SOŠ technickej a agropotravinárskej v Rimavskej Sobote
Moderátor: Martin Jurčo/STVR – Slovenský rozhlas
Nedeľa 18.8.2024
10:00 Ochutnávky výrobkov držiteľov európskych označení (spojené s ochutnávkou a senzorickým popisom potravín)
Jozef Golian – potravinársky odborník, Fakulta biotechnológií a potravinárstva, Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre.
Anetta Vaculíková – lektorka vzdelávania o jedle
Moderátor: Martin Jurčo/STVR – Slovenský rozhlas
Odborný sprievodný program – prednášky pavilón M3
Štvrtok 15.8.2024
09:45 – 11:10 Regeneratívne hospodárenie na pôde. Ako je to na Slovensku? A v Európe? /Ing. Robert Dohál/
11:20 – 11:50 Efektívny manažment chovu hydiny : Metódy a postupy /doc. Ing. Cyril Hrnčár, PhD., moderuje: Ing. Ľubomír Ondruška, PhD./
12:00 – 12:30 Efektívny manažment chovu králikov: Metódy a postupy /MVDr. Peter Supuka, PhD., moderuje: Ing. Ľubomír Ondruška, PhD./
12:30 – 13:00 Prevencia a manažment ochorení v drobnochovoch: Hydina a králiky /MVDr. Rastislav Jurčík, PhD., moderuje: Ing. Ľubomír Ondruška, PhD./
13:00 – 13:30 Kvalita produktov v chove malých hospodárskych zvierat: Z farmy na stôl /Ing. Martina Gondeková, PhD., moderuje: Ing. Ľubomír Ondruška, PhD./
13:30 – 14:00 Nutričné požiadavky a optimálna výživa pre hydinu a králiky /Ing. Zuzana Formelová, PhD., moderuje: Ing. Ľubomír Ondruška, PhD./
14:20 – 14:50 Ochrana a výživa zemiakov /Ing. Jozef Pjontek, Europlant šľachtiteľská spol. s.r.o./
15:00 – 15:30 Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže Ovocie roka, Zelenina roka a Najkrajšia kolekcia SZZ RV, o.z. /Slovenský zväz záhradkárov Republikový výbor, o.z./
15:40 – 17:00 Prečo a ako sadiť stromy v poľnohospodárskej krajine? /Ing. Ľudovít Vašš, Jaroslav Štefanko, Ing. Martin Gálik, PhD., moderuje: Ing. Peter Medveď /
Piatok 16.8.2024
10:00 – 10:30 Porovnanie rôznych technológií obrábania pôdy a ich vplyv na pôdne vlastnosti, úrodu a rentabilitu pestovania plodín v dlhodobom stacionárnom pokuse /Ing. Roman Hašana, PhD., moderuje: Ing. Norbert Britaňák, PhD./
10:40 – 11:10 Trvalé trávne porasty – príležitosť alebo príťaž /RNDr. Ľubomír Hanzes, PhD., moderuje: Ing. Norbert Britaňák, PhD./
11:20 – 11:50 Ako ovplyvňuje biodiverzita lúk a pasienkov ľudský blahobyt /Ing. Miriam Kizeková, PhD., moderuje: Ing. Norbert Britaňák, PhD./
12:00 – 12:30 Kliešte – rozšírenie, choroby, prevencia /doc. MVDr. Branislav Peťko, DrSc., moderuje: Ing. Norbert Britaňák, PhD./
13:00 – 13:30 Príprava zákona na zriadenie Fondu na podporu cestovného ruchu a schémy štátnej pomoci /zástupca Ministerstva cestovného ruchu a športu SR/
13:40 – 14:10 Príklady dobrej praxe podnikania vo vidieckej turistike, agroturistike /Ing. Darina Tomajková, František Hadušovský/
14:20 – 15:50 Dronové aplikácie – jedinečná možnosť ako znížiť spotrebu prostriedkov na ochranu rastlín? Kedy sú vhodné? Kedy nie? /Ing. Bronislava Škarbová PhD., Andrej Kazakov, Ing. Jaroslav Franko, moderuje: Ing. Robert Dohál/
16:00 – 17:30 Uhlíkové poľnohospodárstvo – ako sme pokročili. Aké sú benefity pre poľnohospodára a pôdu? /Ing. Peter Balász, Ing. Pavol Bezák, Ing. Ondrej Mišák, Ing. Ľubomír Marhavý, moderuje: Ing. Daniel Ács, PhD./
Sobota 17.8.2024
9:30 – 9:55 Potenciál zdravej pôdy pre zdravie človeka. Ako to spolu súvisí? /Branislav Moňok, PhDr. Lucia Baľáková/
10:00 – 11:30 Diskusia – Potenciál zdravej pôdy pre zdravie človeka. Ako to spolu súvisí? /Patrik Linhart Bsc., PhDr. Lucia Baľáková, moderuje: : doc. Ing. Patrik Rovný a Andrea Rovná
11:40 – 13:10 Regeneratívne hospodárenie v Krakovanoch – 3 bakalárske + 1 diplomová práca študentov a ich obhajoba
Bc. Marek Opálek – Analýza obsahu anorganického dusíka v pôde v PD Krakovany-Stráže
Mgr. Alexandra Obdržálková – Vplyv konvenčného a regeneratívneho spôsobu hospodárenia na vybrané pôdne vlastnosti v Krakovanoch, Slovensko.
Bc. Nikodém Koporec – Aplikácia a porovnanie rôznych metód merania utláčania pôdy mobilnou technikou
Bc. Matej Nemec – Regeneratívne poľnohospodárstvo v podnikových číslach,
moderuje: Ing. Robert Dohál
13:20 – 14:50 Priama sejba verzus spracovanie pôdy? Ako to súvisí s glyfosátom? Ako to súvisí s hrabošmi? /Ing. Ľubomír Marhavý, Ing. Marián Hlavačka, Ing. Bronislava Škarbová PhD., Ing. Martin Bulla, moderuje: Ing. Robert Dohál/
15:00 – 15:30 Biouhlíkový substrát – jeho výroba a aplikácia /Miroslav Marynčák, Zdroje Zeme a.s./
15:40 – 16:10 Súkromný život rastlín – čo ukrýva semiačko? /Ing. Monika Holubicová, ÚKSÚP/
16:20 – 16:50 Kompost a kompostovanie v domácich podmienkach /Ing. Marek Slovík, ÚKSÚP/
Nedeľa 18.8.2024
9:40 – 9:55 Predstavenie novej Kompostovacej asociácie Slovenska /PhDr. Lucia Baľáková/
10:00 – 11:30 Záhon Rozuma na piesčitých a ílovitých pôdach /Volodymyr Rozum – magister ekológie a permakultúry, autor Záhonu Rozuma, prekladá: Bohuš Buday/
11:40 – 12:10 Aktuálne informácie z oblasti zdravia rastlín /Ing. Stanislav Barok, Ing. Ivana Kurhajcová, ÚKSÚP/
13:00 – 13:30 Ako predchádzať civilizačným ochoreniam stravou /Zuzana Chochlíková Laslopová, Zelená jedáleň/
13:40 – 14:10 Krmivá pod drobnohľadom– čo si všímať na etikete /Ing. Zuzana Juríčková, PhD., ÚKSÚP/
14:20 – 14:50 Slovenské tokajské víno /Ing. Ivana Benkovičová, ÚKSÚP/
15:00 – 15:30 Zabezpečenie zvýšenej sebestačnosti v produkcii zemiakov na Slovensku /Ing. Milan Žitňanský, Agriana s.r.o./
Slovenský zväz záhradkárov
- Prezentácia SZZ v pavilóne M3
- Rodinný záhradný stôl – celoslovenská súťaž SZZ RV, o.z.
- 10. ročník súťaže Ovocie roka
- 9. ročník súťaže Zelenina roka
- 7. ročník súťaže Najkrajšie kolekcia
- Výstava ocenených prác z výtvarnej súťaže pre deti – 17. ročník, výtvarné práce detí a žiakov MŠ, ZŠ, ZUŠ, ŠZŠ, téma: Môj sen o záhrade.
- Denne, 9:00 – 18:00* Bezplatná poradenská služba o pestovaní a ochrane rastlín.
Ovocinárstvo, zeleninárstvo, okrasné záhradníctvo, liečivé rastliny, biologická ochrana rastlín.
/Ing. Katarína Kettmannová, Bohumír Mojžiš, Ing. Zdenka Durčjanski, Ing. Ján Tancik, PhD., Ing. Peter Beňo, Ing. Roland Tamašek/. - Ukážky rezu a štepenia ovocných drevín – denne 10.00 – 12.00, 12.00 – 14.00, 14.00 – 16.00, 16.00 – 18.00*
- 1.lokalita – malé políčka
- 2. lokalita – ovocný sad (orientačné body: cesta medzi skanzenom a živočíšnou výrobou)
- Lektori: Ing. Eduard Jakubek, Juraj Majerský, Ing. Ján Mojžiš, Stanislav Šimčík
Zmena programu vyhradená.
*18.08.2024 len do 16.00
Kulinársky kútik – pavilón M1
15.8.2024
11:00 – Šéfkuchár Róbert Mikloš varí z domácich surovín (Domáci pagáč s divinovým ragú a fazuľkou, borovičková pena)
14:00 – Monika Sisková pečie zákusky podľa tradičných receptúr (Kysnuté koláče)
16:00 – Zdravo, chutne, ekologicky – gastronómia budúcnosti (Alexandra Horná pripraví Rastlinný guláš na čiernom pive a Nesardinkovú nátierku)
16.8.2024
11:00 – Šéfkuchár Róbert Mikloš varí z domácich surovín (Kuracie srdcia plnené v pečenej cibuli s hľuzovkou a bryndzovou penou)
14:00 – Monika Sisková pečie zákusky podľa tradičných receptúr (Orechové kocky so žĺtkovou polevou)
17.8.2024
11:00 – Šéfkuchár Róbert Mikloš varí z domácich surovín (Vyprážané kaprie nugetky na studenom zemiakovom šaláte s pomarančovým prachom a pažítkovým olejom)
14:00 – Monika Sisková pečie zákusky podľa tradičných receptúr (Punčové rezy)
16:00 – Zdravo, chutne, ekologicky – gastronómia budúcnosti (Michal Filípek pripraví Bohatý šalát bez kompromisov a Tofu mousse s čerstvým ovocím)
18.8.2024
11:00 – Šéfkuchár Róbert Mikloš varí z domácich surovín (Kroketa plnená zaúdeným pstruhom, Hubová majonéza , nakladané shimeji, horčičné semiačka)
14:00 – Monika Sisková pečie zákusky podľa tradičných receptúr (Ovocné košíčky)
Jedáleň 21. storočia
Na Slovensku, rovnako ako v Čechách, máme jeden z najkvalitnejších systémov školského stravovania na svete s takmer storočnou tradíciou. Varí sa podľa prísnych zásad, či už nutričných alebo hygienických, ktoré sú neustále kontrolované. Školský obed stojí zlomok oproti ktorémukoľvek fastfoodu, nehovoriac o reštauráciách. Vybavenie školských jedální je však častokrát zastarané, poruchové a nedostačujúce.
Projekt Jedáleň 21. storočia má za cieľ:
- Ukázať kvalitu slovenského školského stravovania európskej verejnosti a oceniť vynikajúcu a doteraz nedocenenú prácu všetkých, ktorí sa na školskom stravovaní podieľajú.
- Začleniť školské stravovanie do vzdelávacieho procesu ako jeho neoddeliteľnú súčasť, viesť naše najmladšie generácie k správnym nielen stravovacím návykom už od útleho veku a do celého procesu zapojiť aj ich rodičov.
- Zaistiť všetkým skupinám, ktoré školské stravovanie ovplyvňujú, trvalý prístup k relevantným a zrozumiteľným informáciám.
- Sprístupniť všetkým prevádzkam školského stravovania moderné technológie a dostať tak stravovacie prevádzky na porovnateľnú úroveň s komerčným svetom.
- Umožniť všetkým pracovníkom školského stravovania kvalitné moderné a všestranné vzdelávanie.
Program v rámci výstavy Agrokomplex 2024
15. 8. 2024 – Finále celoslovenskej súťaže O najlepší školský obed
10 finalistov – tímov zo školských jedální bude celý deň naživo súťažiť. Dva tímy zároveň pred publikom a kamerami uvaria svoj súťažný pokrm, predstavia ho porote a pripravia ochutnávku pre porotu aj verejnosť. Vyhlásenie víťazov prebehne cca o 16.00 hod. Do 14.8. prebieha aj hlasovanie verejnosti o Divokú kartu viď https://www.jedalne.sk/sutaz-o-najlepsi-obed.htm
16. 8. -18. 8. 2024
Každé 2 hodiny bude prebiehať komentovaná kuchárska show s ochutnávkou pre verejnosť zameraná hlavne na detských stravníkov a ich rodičov. Ochutnávky sa budú striedať so súťažami pre deti aj dospelých. Každý deň do detského kútika zavíta aj Zdravýživka s lekciou zdravého stravovania pre malých aj veľkých. V priebehu dňa budú na pódiu priebežne predstavované moderné technológie a moderné spôsoby prípravy pokrmov, ktoré dokážu zachovávať oveľa vyššiu kvalitu a výživovú hodnotu jedla.
Po celú dobu výstavy bude v pavilóne v prevádzke detský kútik, maľovanie na tvár a fotokútik s rekvizitami, kde sa návštevníci môžu vytlačiť svoju pamätnú fotografiu.